برنامه غذایی

برنامه غذایی

برنامه غذایی

برنامه غذایی

چه غذاهایی برای زخم معده ضرر دارد

چه غذاهایی برای زخم معده ضرر دارد

1 ـ بدترین غذاها ترشی است به خصوص ترشی سرکه، آب غوره و میوجات زیاد ترش؛ ولی لیمو شیرین حتی برای هضم غذا هم خوب است ؛ ترشی آب غوره و سرکه, ترشی آب لیمو آب میوه زیادترش را باید شیرین کرد, بیشتر از لیمو شیرین استفاده شود, ترشی آب لیمو در غذا باشد مشکل ایجاد نمی کند ولازم است باشد چون برای دستگاه گوارش سفارش شده است، وسایر ترشی ها اگر کم وگاهی باشد بد نیست چون برای تعادل مواد های لازم دربدن ازهر مواد غذایی لازم، باید بدون زیاده روی استفاده نمود؛

2 ـ  سرخ کردنی شدید، آب جوش و کلاً غذای داغ مضر است چون باعث کم حوصله و زود عصبانی شدن، ضعف عمومی ومشکلاتی می شود

3 ـ نان خشک و کهنه, غذای مانده و لو در یخچال باشد, بسیار برای معده زیان آور و ضرر دارد.

4 ـ نخود, لوبیا و عدس خوب نیستند و باید خیلی کم و گاهی وهمراه غذایی(بجز نان کهنه...) خورده شود که جبران کننده باشند. البته به هر شکلی شده، باید عدس بیشتر مصرف شود چون مهم ترین مواد خون ساز است که شاید

5 ـ آب گوشت و کلاً مواد غذایی آبکی مانند آشها، روغن, کره و کلاً چیزهایی که جدار معده را لیز می کنند مضر است،

6 ـ  بر خلاف روغن زیتون که بهترین دارو برای زخم معده، اثنا عشر وروده ...خواهد بود روغن زیتون جدار معده وکلاً بدن را محکم وآسیب ناپذیر می سازد

7 ـ خوردن آب بین غذا بعد از غذا مضر است چون هضم غذا را مختل می کند باید قبل ویا دو ساعت بعد از غذا باشد

8 ـ ولی آب میوه و آب ماست شیرین به صورت دوغ در بین غذا یا بعد ازآن بد نیست،

9 ـ کسانی که زخم معده دارند بیش از دو غذا را نباید با هم بخورند، چند غذای جور واجور را با هم خوردن حتی برای افراد سالم مشکل آفرین و خود از عوامل پیدایش زخم معده است

10 ـ  ریزه خواری و بی نظمی در وعده های غذایی اصلاً بزرگترین عامل پیدایش و بستر سازی برای زخم معده است،

11 ـ افرادی که زخم معده دارند شبها باید هم زود غذا بخورند وهم غذای سبک و کم بخورند و بعد از غذا تا آنجا که امکان دارد راه رفته و تحرک داشته باشند,

12 ـ از خوردن تخم مرغ خود داری کنند؛ ولی چون تخم مرغ خاصیت ضد فراموشی دارد به جای آن مغز گردو، سویا وگوشت ماهی جبران کننده است وخود تخم مرغ را در هفته یکبارو با گوجه ویا ربع گوجه ویا سیب زمینی مصرف شود,

13 ـ بطور کلی موادهای غذایی مضر مانند عدس، پیاز، سبزی... که برای بدن لازم است باید همراه با دیگر غذاهایی که مفید هستند مصرف شود تا از طریق دیگر دچار مشکل نشویم مثلاً بدن ما برای خون سازی... شدیداً به آهن نیاز دارد که آهن در عدس، سبزی، وفسفر واملاء معدنی ... در میوه ... یافت می شود؛ این جاها از جاهایی است که باید ابتکار کرد و رژیم غذایی مناسب با شرایط خود را بدست آورد

14 ـ از سرسری گرفتن مسأله جداً باید دوری کرد که زخم معده ریشه و بستر همه بیماری هاست ؛

15 ـ کسی که معده سالم واشتهای خوبی دارد بیمار نمی شود چون بدن این افراد قوی بوده وسیستم های ایمنی بدن برای تنظیم مواد های لازم، خوب کارمی کنند و هرچه نیاز بدن است می گیرند و بقیه را مانند زباله بیرون می ریزند ؛ ولذا هیچ میکروب وویروسی دربدنی که مستعد نیست راه نخواهد یافت؛

عواملی که باعث درد و سوزش زخم معده می شود

عواملی که باعث درد و سوزش زخم معده می شود

ـ مصرف قهوه ، چای  پر رنگ ، الکل و ادویه

 ـ مصرف زیاد غذاهای ترش ، شور، میوه و سبزیجات خام و  برنج نیز در ازدیاد ترشح اسید معده و سوزش و دردهای معده و اثنی عشر و در نتیجه مزمن شدن و تورم آن دخالت دارند.

 ـ استرس  و فشار عصبی ، مصرف قهوه و تنقلاب و بی نظمی غذای و استفاده از غذاهای مانده و سرد از عوامل تشدید کننده زخم معده  و اثنی‌عشر هستند.

ـ مبتلایان به زخم‌ معده و اثنی‌عشر و ناراحتی روده بهتر است از غذاهایی استفاده کنند که هضمشان آسان و ساده بوده و باعث نفخ دستگاه گوارش نشود

ـ مصرف غذاهای کبابی و خورشتی، انواع سوپ کم چرب ، آب میوه‌ها، نان ، پنیر و ماست  در مقدار کم اشاره کرد.

ـ مصرف میوه و سبزی خام در افرادی که ناراحتی معده دارند ، مضر است نه تمام افراد. بنابراین باید میوه و سبزی را تا حد ممکن به صورت پخته مصرف کنند.

ـ غذای شور باعث زخم معده می شود

شیرین بیان و پیشگیری

شیرین بیان بواسطه  کاهش ترشح اسید معده و  افزایش ترشحات موکوس وبیکربنات محافظ بافت معده در برابرعوامل خطر( داروها و استرس) می‌باشد و از بروز رخم معده و اثنی عشر پیشگیری می‌نماید. زخم معده واثنی عشر: در مواردی که میزان ترشح اسید معده افزایش می‌یابد (استرس) یا لازم است از داروهایی که بر مخاط معده و اثنی عشر اثر سوء دارند استفاده شود ( اسپیرین) با مصرف شیرین بیان از بروز زخم می‌توان پیشگیری کرد. 

زنجبیل بهترین دارو برای زخم معده

شربت زنجبیل بهترین دارو برای معالجه زخم معده است.این گیاه همراه با گیاهان دیگر به عنوان تقویت کننده معده و بدن و ضد نفخ بکار می رود. به گزارش سرویس بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه مرکزی، زنجبیل بهترین داروی سرماخوردگی و گلو درد است. هنگامی که حس کردید دچار سرماخوردگی شده اید چند بار چای زنجبیل بنوشید و اگر گلو دارید علاوه بر آنکه چای آنرا میل می نمائید با آن نیز قرقره کنید.زنجبیل از قدیم الایام مورد مصرف مردم ایران ، هند و چین بوده است. زنجبیل تازه و شربت زنجبیل با چای زنجبیل در بدن گرما تولید کرده و بدین وسیله مواد سمی و زائد بدن را بصورت عرق از بدن خارج می سازد.

زنجبیل را حتی برای کمپرس نیز می توان استفاده کرد که سموم بدن را خارج می سازد . شربت زنجبیل برای زخم معده بسیار مفید است. مبتلایان به زخم معده باید هر روز قبل از غذا یک قاشق چایخوری از این شربت را همراه با کمی آب بنوشید زخم معده آنها پس از مدتی التیام خواهد یافت.

چای زنجبیل هر چقدر بیشتر بماند و دم بکشد تند تر می شود.حتی می توان چای زنجبیل را پس از سرد شدن در داخل یخچال گذاشت و مانند یک نوشابه سرد استفاده کرد.  

کلم در پیشگیری و درمان زخم معده معجزه می کند

کلم بهترین دارو درمان زخم معده است. در یک بررسی علمی بر روی گروهی در آمریکا که به زخم معده دچار بودند، با تجویز آب کلم معلوم گردید که زخم های مورد بحث پس از سه هفته مصرف آب کلم افراد تحت مطالعه بهبود یافته است گروه دیگری از پژوهشگران اروپایی با تجویز آب کلم به بیمارا  مبتلا به زخم معده دریافتند که پس از ده روز زخم معده آنها بهبود پیدا نموده و بیماران از درد رنج نمی برند. گلوتامین موجود در کلم که عصاره ضد زخم دستگاه گوارش نام گرفته، نقش موثر و اصلی در درمان زخم های مذکور بازی می کند و در حال حاضر در بازار کپسول های عصاره کلم و گلوتامین وجود دارد ولی هنوز به وضوح معلوم نیست که چه تعدادی از آنها را و در چه مدتی باید استفاده کرد.

داروهای طبیعی ضد زخم معده موجود در کلم در آزمایشگاه های پزشکی قبل از تجویز به بیماران، آزمایش و تجزیه و تحلیل شده اند و در حقیقت وجود و عملکرد هر یک از آن ها ثابت شده است. در طب سنتی بعضی از کشورهای دنیا نیز از کلم و آب کلم برای درمان دردهای معده و روده استفاده می شود و چند مورد از تحقیقات علمی طب مدرن اخیرا به خاصیت ضد زخم دستگاه گوارش آن پی برده اند و از آن استفاده می کنند.

چند مطالعه علمی همچنین ثابت کرده اند که آب سیب زمینی و کرفس نیز قادرند در درمان زخم دستگاه گوارش موثر باشند که با مقایسه با داروهای شیمیایی برای این کار بی خطر بوده و عوارض جانبی نخواهند داشت. در بعضی از مطالعات علمی جدید پژوهشگران از مخلوط آب کرفس و سیب زمینی و کلم برای درمان زخم معده و دوازدهه استفاده نموده اند و نتایج جالبی به دست آورده اند.خوردن سبزیجات تازه به صورت مداوم توصیه متخصصان تغذیه است، زیرا سبزیجاتی مانند کلم و کرفس و غیره نه تنها حاوی مقدار زیادی املاح و ویتامین ها هستند، بلکه در خود مواد شیمیایی بسیار جالبی دارند که در پیشگیری و درمان زخم معده بسیار موثر است.

علل پیدایش زخم معده

علل پیدایش زخم معده
ـ چند غذا را با هم خوردن,
ـ خوردن غذای سرد و مانده که یکی از عوامل اصلی بیماریهای هاست مثل انواع پلوها و خورشت
ـ  مصرف ترشیهای حّاد و تند و پر از فلفل به خصوص در زمانی که معده خالی است
ـ مصرف انوان پفک ها و چیس ها و تخم آفتاب گردان و تنقلاب و بیسکوتها کاکو دار
ـ مصرف انواع ساندویچ ها و پیتزاها و شیرینی های پر چرب و تر
 ـ مصرف نوشابه به خصوص  گرم
ـ  نوشیدن آب و نوشابه بین و بلافاصله بعد از غذا
ـ  غذاهای زیاد ثقیل و سنگین ،  عدم تحرکات بدنی لازم برای هضم غذا
ـ بی نظم بودن غذا خوردن ، افراد باید ناهار یا شام یا صبحانه را سعی کنند دقیقا در یک ساعت مشخص بخورند نخوردن وعده غذای دی زمان مشخص از عوامل اصلی بیمایهای گوارشی است
ـ نخوردن وعده های غذای چون شام یا صبحانه برای وزن کم کردن و غیره
ـ  مصرف زیاد داروهای اسیدی وشیمیایی مانند داروی ضد یبوست , ضد کرم و انگل ,
ـ تخم مرغ برای افراد در سن بالا به خصوص اگر شب باشد،
ـ فاصله زیاد در غذا خوردن ، توصیه می شود افراد از میانه وعده های مناسب استفاده کنند
ـ همه خوردن غذای سرد و مانده خطرناک واز عوامل مهم پیدایش زخم معده ویا تشدید آن می شوند.

زخم معده چیست؟

ـ زخم معده یکی از بیماری های شایع است که دلیل اصلی ایجاد این بیماری را نداشتن رژیم غذایی کامل و منظم می توان ذکر کرد.
● زخم معده چیست؟
- هرگاه تعادل بین اسید معده و سد دفاعی مخاط معده بر هم می خورد، زخم معده ایجاد می شود. یا به عبارت دیگر ترشح بیش از حد اسید معده به هر دلیلی می تواند منجر به ایجاد زخم گوارشی شود. تقریباً ده درصد افراد جامعه در طول عمر خود حداقل یک بار مبتلا به زخم معده یا اثنی عشر می شوند.زخم های گوارشی در هر سنی می توانند بروز کنند.
●آیا میکروب ها نیز می توانند منجر به ایجاد زخم معده شوند؟
- تا پیش از ۲۰ سال قبل تصور بر این بود که زخم های معده و اثنی عشر صرفاً به دلایل عصبی و عادات شخصی ایجاد می شود، ولی در سال ۱۹۸۲ دو دانشمند استرالیایی ثابت کردند که یک باکتری به نام هلیکو باکترپیلوری می تواند منجر به ایجاد زخم گوارش در ناحیه معده و اثنی عشر شود. گفته می شود تقریباً ۱۰۰ درصد بیمارانی که زخم دوازدهه (تقریباً ۳۰ سانتیمتر اول روده باریک) را دارند، دچار عفونت با هلیکو باکترپیلوری هستند در حالی که ۸۰-۷۰ درصد بیمارانی که زخم در ناحیه معده دارند مبتلا به عفونت با این باکتری هستند.
● به طور کلی عوامل ایجاد کننده زخم معده چیست؟
- عوامل ایجاد کننده زخم های گوارشی بسیار متعدد هستند؛ مصرف داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی مثل آسپرین، پروفن و…، استرس و اضطراب، رژیم غذایی نامناسب و وعده های غذایی نامنظم.
●علایم زخم معده و اثنی عشر چیست؟
درد در ناحیه بالای شکم  و معمولاً ۳-۱ ساعت پس از مصرف غذا تشدید می شود و با مصرف داروهای آنتی اسید مثل شربت آلومینیوم ام.جی.اس و… از شدت این درد می کاهد. احساس بدی در ناحیه بالای شکم و نفخ شکم بعداز غذا نیز از دیگر علایم این بیماری است.

خواص درمانی به برای زخم معده

خواص درمانی به برای زخم معده

 که ترکیبات فنلیک موجود در این میوه می‌تواند موجب برطرف شدن زخم‌های معده شود و همچنین از به وجود آمدن مجدد آن جلوگیری کند.بسیاری از خواص آن با پخته شدن یا دم کردن تغییر نمی‌کند و در بعضی موارد حتی این خواص بیشتر هم می‌شوند، به همین دلیل می‌توان این میوه را به صورت پخته یا خام مصرف کرد.

خرید و نگهداری

«به» را فقط به رنگ زرد روشن تهیه کنید زیرا نوع سبز آن مانند بسیاری دیگر از میوه‌ها نرسیده و خیلی سفت است البته درصورتی که در میان به‌های خریداری‌شده، تعدادی سبزرنگ وجود دارد آنها را چند روز در دمای اتاق قرار دهید تا رسیده شوند. برای نگهداری بهتر این میوه خوب است آن را در پارچه یا کاغذ بپیچید و در یخچال قرار دهید. در این صورت می‌توانید آن را برای مدت زیادی نگهداری کنید. سعی کنید «به» را جدا از سایر میوه‌ها قرار دهید. پوست این میوه براق و معطر بوده و با لایه‌ای کرک ‌مانند به رنگ قهوه‌ای پوشیده شده است که آن را با ساییدن از بین می‌برند.

به؛ از پوست تا مغز

برای پوست کردن «به» ابتدا باید با شستشو، کرک‌های روی آن را پاک کنید و اگر ذرات گرد و غبار یا گل روی چین‌ها و قسمت‌های ناهموار آن وجود دارد، آن را تمیز کنید. سپس با احتیاط توسط چاقو و یا به وسیله یک پوست‌کن لایه نازک پوست روی «به» را بردارید. سپس آن را با یک کارد بزرگ از وسط نصف کنید و قسمت را به سه برش تقسیم کنید. حالا به راحتی می‌توانید با یک چاقوی نازک تمام هسته‌های «به» را خارج کنید. فقط به یاد داشته باشید «به» پوست شده به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌های آن به سرعت اکسید می‌شود و تغییر رنگ می‌دهد. برای جلوگیری از این اتفاق می‌توانید تکه‌های «به» پوست شده را داخل مقداری آب و کمی‌آب لیمو نگهداری کنید.