برنامه غذایی

برنامه غذایی

برنامه غذایی

برنامه غذایی

غذاهای خون ساز

غذاهای خون ساز
تذکر :  انار خون ساز است. آب انار و ربع انار را در انواع کوکو استفاده کنید
تذکر :  ربع انار را در پخت غذا استفاده کنید
تذکر :  یک لیوان آب انار بسته بندی را در یکی دو لیوان آب قاطعی نمایید مصرف شود
تذکر : ترکیب برنج و حبوبات ( عدس ، لوبیا ، نخود ) یا سیب زمینی خون ساز است مثل برنج عدس
تذکر: طرز استفاده حبوبات: چند روز در آب قرار دهید و مرتب آب آن را عوض کنید سپس آن را پخته له نموده صاف نمایید تفاله آن را دور ریخته فقط صاف شده آن مصرف شود.  جوانه زده حبوبات بهتر است.
تذکر:  بعد از دم کشیدن برنج ، سیب زمینی پخته را در برنج  له و خمیر نموده و کبابی نمایید
تذکر : گوشت چرخ شده ماهی خون ساز است کبابی تهیه شود یا پخته آن با برنج دم کشیده برنج خمیر نموده کباب نمایید.
تذکر : اسفناج ، جعفری ، گشنیز  خون ساز هستند زیاد در انواع کوکو  ها استفاده شود.
تذکر : جگر و قلوه خون ساز است چرخ شده آن کبابی شود روی پخته آن دو سه قطره آب لیمو ریخته شود
تذکر :  خرما بشدت خون ساز است بصورت شربت و رنگینک زیاد مصرف شود. پوست خرما جدا شود
تذکر : خرما با شیر یا ماست کم چرب آسیاب شود بصورت شربت مصرف شود. خرما خام و خالی کم مصرف شود
تذکر : عسل بشدت خون ساز است بصورت شربت مصرف شود
تذکر : یک قاشق مربا خوری عسل را در ربع کیلو شیر پخته هم زده مصرف شود
تذکر : شربت عسل زیاد مصرف شود یک قاشق مربا خوری عسل را در لیوان آب ، هم زده مصرف شود.
تذکر : هویج ، سیب زمینی،خون ساز هستند زیاد در انواع کوکوها مصرف شود مربای هویج مصرف شود
تذکر : گوشت  گوجه فرنگی، آب کلم ، شلغم خون ساز است ، انواع کوکوها مصرف شود
تذکر : انجیر خشک و کشمش که منابع خونی از آهن هستند.
تذکرات :   غذاهای خون ساز
تذکر : آلبالو خون ساز است آن را پخته چرخ نموده صاف شده آن را کم در انواع کوکو استفاده کنید
تذکر : گیلاس خون ساز هستند آن را چرخ نموده صاف نموده تفاله آنرا دور بریزید و صاف شده آن را در آب بصورت شرب مصرف شود.
تذکر :  گلابی ،انگور و موز آن را چرخ نموده صاف نموده تفاله آنرا دور بریزید و صاف شده آن مصرف شود.
تذکر : گردو و ،فندق و پسته بی نمک خون ساز هستند فقط پودر آن استفاده شود.
تذکر :  غذا درظروف آلمونیومی (روی) = کم خونی = اضطراب می آورد بیشتر در ظروف چینی مصرف شود.
تذکر : شیر خون ساز است باعسل یاخرما بصورت شربت مصرف شود شیر کم چرب با آب در شیر برنج استفاده شود
تذکر : انجیر و زیتون (والتین والزیتون) درنتیجه خون سازاست انجیر و روغن زیتون زیاد مصرف شود.
تذکر : باقلا و نخود خون ساز است چرخ نموده صاف نمایید تفاله را دور ریخته صاف شده را در انواع کوکوها مصرف شود.
تذکر : لیموترش تازه تصفیه کننده خون است هر روز روی غذا و آب خوردن دو سه قطره نه بیشتر مصرف شود.
تذکر : هویج ، خون ساز است  مربای هویج بعنوان صبحانه مصرف شود هویج پخته در کوکوها مصرف شود
تذکر : روی تمامی غذاها و لیوان آب خوردن حتما دو سه قطره آب لیمو بریزید.
تذکر : عامل اصلی  کم خونی شدید و ضعف شدید بدن  تکرار و تاکید بر یک نوع غذاست  حتما  از همه غذاها بطور مرتب استفاده شود هر غذا را فقط در هفته یک یا دو بار استفاده نمایید از مصرف صبحانه و نهار و شام تکراری بشدت خودداری نمایید. ( دادن هر روز پاچه خالی موجب ضعف و کم خونی شدید می شود پاچه پخته را فقط بعنوان میان و وعده و دو بار هفته مصرف شود. پاچه دارای موادی است که ویتامین آهن را جذب و ازبین می برد و استفاده زیاد آن کم خونی و ضعف شدید و درد  را به دنبال دارد. از مصرف زیاد ان بشدت خودداری نمایید.)

صبحانه تکراری موجب ضعیف شدن معده و دستگاه گوارش می شود

تذکرات :  صبحانه مناسب و سالم
تذکر : جداً از خوردن تخم مرغ  خالی  بعنوان صبحانه خوداری نمایید باعث درد و کم خونی شدید می شود.
تذکر :  سفیده تخم مرغ بشدت موجب کم خونی می شود سعی شود فقط زرده آن بیشتر استفاده شود.
تذکر : خوردن یک نوع غذا یا صبحانه بشدت موجب ضعف و درد و درنتیجه کم خونی شدید می شود
تذکر : صبحانه تکراری موجب ضعیف شدن معده و دستگاه گوارش می شود برای زخم معده  مضر است.
تذکر : در صبحانه از انواع مربا رژیمی ، بخصوص مربای هویج استفاده شود.
تذکر : چای سبز را دم نموده  بجای  چای قهوه ای  مصرف شود.
تذکر : در صبحانه حتما از مربای رژیمی ، شیر پنیر رژیمی ، عسل و خرما آسیاب شده استفاده شود
تذکر : خرما بدون هسته را آسیاب نموده و کمی شیر کم چرب مصرف  شود.
تذکر : برای تقویت معده  و بهبود زخم معده حتما هر روز یک نوع صبحانه جدید مصرف شود.
تذکر :  یک پارچ شربت عسل آماده باشد صبح یک لیوان مصرف شود. یک و دو قاشق عسل در یک و نیم لیتر آب
تذکر : از پودر گردو و پسته در صبحانه بسیار استفاده شود روی پنیر و خرما ریخته شود
تذکر : روی تخم مرغ پخته  حتما  دو سه قطره  نه بیشتر  آب لیمو بریزید.
تذکر : تخم مرغ را هر پنج روز یکبار مصرف شود بشدت حساسیت زا و برای زخم معده خطرناک و مضر است
تذکر : تخم مرغ زیاد موجب می شود بعد از مدتی موجب کم خونی شدید و بد اشتهایی  و بی میلی شدید و ضعف عمومی بدن می شود و عوارض جانبی خطرناکی دارد از مصرف خالی و زیاد آن جدا خوداری نمایید.
تذکر : از عوارض خطرناک تخم مرغ زیاد  خشکی پوست دست است. که نشانه بد کار کردن دستگاه گوارش است
تذکر :  آب و دانه و پوست گوجه برای معده مضر است فقط گوشت گوجه و پخته آن مصرف شود.
تذکر : در صبحانه حتما از پنیر و شیر و مربای رژیمی استفاده شود پنیر محلی و بسته بندی شور مضر است

انواع صبحانه و عصرانه

  • انواع صبحانه و عصرانه
    فرنی
    مواد لازم : شیر =نیم لیتر   + آرد برنج = عسل یک قاشق مرباخوری=
    طرز تهیه: آرد برنج را در شیر کم چرب و یک لیوان آب حل می کنیم و یک قاشق مربا خوری عسل را اضافه می نمائیم و مایه را روی حرارت ملایم قرار  می دهیم و مرتب بهم می زنیم تا جوش آمده و کمی غلیظ شود، سپس در ظرف کشیده و وقتی سرد شد صرف می نمائیم. بعنوان صبحانه یا عصرانه مصرف شود.
    تذکر : فرنی و ژله بسیار مناسب است.
    تذکر : شیر و پنیر ایجاد یبوست می کند حتما یک قاشق مربا خوری عسل به شیر اضافه و خوب هم بزنید.
    تذکر : ماست یبوست می آورد حتما یک قاشق روغن زیتون به آن اضافه نمایید
    تذکر : خوردن روزی یک لیوان آب موز با آب سیب مسکن درد معده است.
    تذکر : موز سرشار از پتاسیم است و به همین دلیل فشار خون را متعادل نگه می دارد. باشد.
    تذکر : دکتر شودر یکی از بزرگترین متخصص زخم می گوید دولا شدن و یا خوابیدن زیاد و یکجا نشستن زیاد بسیار برای زخم معده مضر است تا می توانید به هر بهانه قدم بز نید و شخص بیمار به کارهای روزمره تشویق کنید او را برای خرید بفرستید غذا درست کند و هر کاری که او را به تحرک وا می دارد .از هرگونه گفتن کلمات ناتوانی و ندانی و بی حواسی غیره اکیدا خودداری کنید تا می توانید بیماری را کوچک کنید و کلمات نامید کننده بیمار را  با امید جواب دهید.
     ژله طبیعی
    مواد لازم:آب میوه(پرتقال یا انار)=دو لیوان   +  عسل یک قاشق  +آب گرم= نصف لیوان + پودر ژلاتین دو قاشق
    طرزتهیه : یک قاشق مربا خوری عسل را در آب میوه کاملا حل می کنیم. پودر ژلاتین را در آب گرم حل می کنیم و به آب میوه اضافه می کنیم و هم میزنیم و در یخچال میگذاریم تا کاملا ببندد. بعنوان صبحانه و عصرانه استفاده شود.
  • حلوای خرما و حلوای آرد برنج
    حلوای خرما:  آرد برنج یک لیوان  + خرمای بدون هسته +  زعفران آب کرده به میزان لازم  + پودر گردوی
    طرز تهیه:  آرد را به همراه روغن زیتون  تفت میدهیم تا رنگش تغییر کند.سپس خرمای بدون هسته چرخ شده را به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم مایه یکدست شود. برای اینکار مواد را با پشت قاشق با هم مخلوط میکنیم.سپس پودر گردو را اضافه کرده و خوب مایه را مخلوط مینمایم وبعد از روی گاز برمیداریم ودر ظرف مناسب میریزیم یا با قالب فرم دلخواه را به حلوا میدهیم
  • حلوای آرد برنج
    آرد برنج 2 پیمانه  + شکر 5/1 پیمانه  + روغن زیتون  + زعفران آب کرده آب 4 پیمانه
    آرد برنج نیم کوب را در روغن زیتون کم تفت داده تا رنگش تغییر کند سپس آب وشکر را مخلوط کرده و کم کم به آن اضافه می کنیم شعله گاز کم باشد تاحلوا کم کم جا بیافتد  در آخر زعفران اضافه کنید
  • حلوای شیر
    موادلازم: آردبرنج= نصف لیوان + گلاب= نصف استکان + شیر=1 کیلو + شکر=2 لیوان + نشاسته= 1 لیوان +آب=4 لیوان
    طرزتهیه: نشاسته رادر4 لیوان آب سردحل می کنیم و آن رااز صافی رد می کنیم بعد آردبرنج رادر شیر حل می کنیم آنهم از صافی رد می کنیم،( توجه داشته باشید که شیر باید سرد باشد) سپس نشاسته حل شده و محلول آردبرنج و شیر را با هم مخلوط می کنیم و در ظرف لعابی می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و باید آن را مرتب بهم بزنیم تا ته نگیرد و مایه بجوش آید و غلیظ شود بعد گلاب را به آن اضافه می کنیم زمان همزدن وقتی خط قاشق روی آن محو نشد آنگاه آنرا از روی آتش بر می داریم
  • ژله با سیب
    یک  بسته ژله  + یک  لیوان آب جوش  +سه چهارم لیوان آب میوه یا آب سرد یا یا بستنی 
    طرز تهیه:  ژله را با آب جوش و با سه چهارم لیوان آب میوه یا آب سرد یا بستنی مخلوط کنید دقت کنید در نهایت ژله باید سفت تر در بیاید.
  • حلوای خرما:
    آرد 1 لیوان  + خرمای بدون هسته +زعفران آب کرده به میزان لازم 
    طرز تهیه:  آرد را به همراه کره روعن زیتون میدهیم تا رنگش تغییر کند.سپس خرمای چرخ شده را به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم مایه یکدست شود.برای اینکار مواد را با پشت قاشق با هم مخلوط میکنیم.سپس زعفران و گلاب و گردو را اضافه کرده و خوب مایه را مخلوط مینمایم وبعد از روی گاز برمیداریم ودر ظرف مناسب میریزیم یا با قالب فرم دلخواه را به حلوا میدهیم
  • طرز تهیه دسر ژله و موز
    مواد لازم: ژله توت فرنگی یک بسته +  موز رسیده متوسط دو عدد + یک قاشق عسل 
    طرز تهیه: بسته زله را طبق دستور داده شده درست می کنیم.(1 لیوان آب جوش 1 لیوان آب سرد) بعد از اینکه زله را درست کردیم (بدون اینکه زله خودش را بگیرد) زله را درون مخلوط کن ریخته تمامی مواد داده شده را به ان اضافه می کنیم وقتی تمام مواد خوب با هم مخلوط شدن آن را در ظرف ریخته ودر یخچال گذاریم.

دستگاه گوارشی، سوزش معده، دستگاه گوارش بسیار مؤثر است

  • در استفاده از آب کلم باید با پزشک هماهنگی شود 
     
     آب کلم گاز معده و نفخ را از بین می برد.
    آب کلم بهترین دارو برای رفع یبوست است.
    آب کلم منبع غنی‌ای از آهن، و بعد از جعفری، بیشترین مقدار ویتامین C را در بین سبزی‌های کلروفیل‌دار دارد
    آب کلم به دلیل دارا بودن مواد گوناگون برای جلوگیری از ریزش مو، کم‌خونی، خستگی مفرط و درمان دردهای رماتیسمی، سیاتیک، برونشیت و تاول مفید است.
    آب کلم برای کبد بسیار مفید است؛
    آب کلم میزان قند و فشار خون را نیز پایین بیاورد.
    آب کلم اثر نابودکننده بر باکتری‌ها و عفونت‌های دستگاه تنفسی دارد.
    آب کلم زخم‌های دستگاه گوارشی، سوزش معده، دستگاه گوارش بسیار مؤثر است.
    آب کلم خاصیت آرام‌بخشی داشته و برای تقویت اعصاب مفید است.
    آب کلم به کاهش کلسترول خون کمک می کند
    آب کلم باعث کاهش میزان قند خون می شود.
    آب کلم خاصیت آرام بخشی داشته و برای تقویت اعصاب و کاهش استرس مفید می باشد.
    آب کلم را یونانیان در قدیم مثل شیر مادر برای بچه می دانستند.
    آب کلم را در قدیم برای تمیز کردن جراحت و زخم ها استفاده می کردند.
    آب کلم را مردم چین از قدیم بخاطر ارزش بسیار در رفع بیماریها به سوپ می افزایند.
    آب کلم را در قرون وسطی، برای درمان بیماری ها استفاده می شد.
     
     
    آب کلم برای معالجه زخم معده بسیار موثر است.
     در مطالعه ای، دانشمندان تاثیر 1 لیتر آب کلم را در درمان زخم معده به مدت 10 روز مشاهده نمودند.
    به نظر می رسد که وجود گلوکز و آمینو اسید بالا در آب کلم دلیل درمان زخم معده می باشد.
    اخیرا دکتر ((گارنت شندى )) پرفوسور دانشکده پزشکى ((استانفورد)) نتایج تحقیقات و اکتشافات خود را درباره آب کلم منتشر کرده و با بررسیهاى بالینى بطور قطع و یقین ثابت کرده است که از 65 مورد اولسر معده که با رژیم آب کلم معالجه کرده است شصت و دو مورد در ظرف سه هفته معالجه شده اند.
    دکتر ((ویلیام شیو)) محقق دانشگاه تکزاس از آب کلم ماده اى به دست آورده است که به آن ((گلوتامین )) نام داده و آن را در معالجه زخم معده بکار برد و نتایج مثبت و موثرى از آن گرفته است .
    به عقیده دکتر ((ادز)) در آب کلم مایعى وجود دارد که براى بیماران مبتلا به دیابت (مرض قند) نیز مفید است .
    کلم، رخسار را جلا می دهد و نیکو می سازد. کلم خواب آور بسیار خوبی است.
    مصرف کلم، صدا را صاف می کند.
    کلم پخته، بدن را از اخلاط فاسد و عرق زیاد پاک می کند.
    کلم پخته در درمان صرفه کهنه و درد کمر و زانو موثر است.
    کلم پخته، سردرد را تسکین می دهد.
    برگ کلم سوخته، بهترین پاک کننده زردی دندان ها و خشک کننده بسیار خوبی است.
    تخم کلم، ضد خونریزی لثه و ضد کرم دستگاه گوارش است. تخم کلم ضد کم خونی است و قوه بینایی و نور چشم را افزایش می دهد.
    مداومت در خوردن کلم، باعث از بین رفتن سنگ های ادراری و تناسلی خواهد شد.
     کلم تصفیه کننده خون استک کلم دارای یک اسانس سلفوره است که برای معالجه کرم امعاء به کار می رود.
    شیره کلم خام، برای تقویت خون اشخاصی که کمبود آهن دارند مفید است.
     شیره کلم خام، غشاهای مخاطی معده و روده ها را پاکیزه می کند.
    آب کلم نیز راهی برای مصرف کلم است اما ممکن است به ذائقه بسیاری از مردم خوش نیاید. برای این منظور می توان آب هویج خام و چند قطره آب لیمو به آن اضافه کرد و سپس مصرف کرد.
    ضد رعشه هستم و قوه بینایى را تقویت مى کنم .
    مخصوصا براى پیران و سالخوردگان که طبعى سرد دارند، سودمندم !
    اشخاص ضعیف البنیه مفید مى باشیم
    به علت داشتن کمى ارسنیک مقوى اعصاب بوده و رعشه را از بین مى بریم
    ما مقوى قوه بینائى و کمى خواب آور هستیم
    و برعکس صاحبان مزاج سرد و پیران سالخورده که احتیاج به گرم کردن بدن دارند از خوردن ما سود بسیار خواهند برد،
    ما به بدن هاى ضعیف نیرو مى دهیم
    اسفناج، کلم بروکلی و قارچ، موثر در جلوگیری از آب مروارید
    اسفناج، کلم بروکلی و قارچ، موثر در جلوگیری از آب مروارید
    یک چشم پزشک، عمده‌ترین علت بروز آب مروارید در چشم را افت دید در سنین کهنسالی دانست
    دکتر رضا عظیمی در گفتگو با ایسنا، با بیان این مطلب اظهار کرد: شایع‌ترین علت این بیماری چشمی، افزایش سن است و در برخی موارد در اثر تغذیه نامناسب تشدید می‌شود.
    عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، کمبود برخی مشتقات ویتامین آ را که در اسفناج، کلم بروکلی و برخی از انواع قارچ‌ها وجود دارد، در بروز آب مروارید موثر عنوان و توصیه کرد: در سنین بالا از این سه گیاه به میزان بیشتری استفاده شود.

نویسندگان وبلاگ مرکز پژوهش و تحقیقات بهبهان

نویسندگان وبلاگ الهام خالقی،سوسن  و بردیا مدیری ،مینا محسنی ، سپیده ممتازان،ندا مرادی ،سمیه نوری و نیما و اعظم رستگار ، با مدیریت صدرا.. خندانی شما نیز می توانید به گروه ما بپیوندید و در جلسات هفتگی ما شرکت نمایید مطمنا هم شما چیزی های زیاد خواهید آموخت و هم دوستان خوب و با بهترین استعدادهای شهر آشنا خواهید شد ما منتظر حضور شما در جمع خود هستیم  

استفاده از مطالب و جزوات و فیلم های آموزشی مرکز پژوهش و تحقیقات بهبهان در وبلاگ ها و سایت و نشریات و فیلم ها با قید عنوان منبع بلامانع است همچنین در صورت نیاز به اطلاعات و جزییات بیشتر مرکز پژوهش و تحقیقات بهبهان بطور رایگان آماده همکاری و دادن اطلاعات درخواستی می باشد در صورت داشتن هر گونه سوالی می توانید به وسیله ایمیل (behbahaniran@yahoo.com)سوالات خود را مطرح نمایید با تشکر مرکز پژوهش و تحقیقات بهبهان